klodczanka

klodczanka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Pasztet z selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jest do zdrowy i bardzo smaczny pasztet ,po upieczeniu nie czuć że powstał z selera

Pasztet z selera

Składniki:

Pasztet z selera

 

  • 2jajka,1/2 margaryny,1 pacz.sosu grzybowego lub ciemnego ,bułka tarta,sól pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasztet z selera
Obieramy 2 selery ,scieramy na tarce o grubych oczkach zalewamy wodą około 2 szklanek dusimy do miekkosci , pod koniec gotowania scieramy 2 duże cebule i jeszcze chwile gotujemy.Sciagamy z piecyka dodajemy 2 jajka,szybko mieszajac żeby jajka nam sie nie scieły,pózniej dodajemy 1/2 margaryny i 1 paczke sosu w proszku jeszcze troche podgrzewamy do rozpuszczenia kładnikow . Sciągamy z piecyka i dosypujemy do naszego pasztetu bułke tartą - tyle aby masa była dosc gesta ( jak na mielone). Dopraiamy i przekładamy do foremki ( jaka foremka to według gustu )wierzch pasztetu posypujemy bułką i wstawiamy do piekarnika .Pieczemy w 180stop.około 1 godz

Tagi:

tarta seler