malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pasztet z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taki pasztet warzywny powinien się chłodzić w lodówce przez kilka godzin. Można podawać na chleb lub samo.

Pasztet z warzyw

Składniki:

Pasztet z warzyw

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z warzyw
Każdy rodzaj warzyw należy ugotować w osobnym garnku na bardzo miękko. I teraz: seler należy posiekać i zmiksować, posolić i popieprzyć. Dodajemy ubitą piankę z białka oraz żółtko. Masę przekładamy do foremki. Następnie miksujemy marchew, ubijamy pianę, którą do niej dodajemy razem z żółtkiem, solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową. i układamy na selerze. Natomiast groszek miksujemy ze śmietaną, solą, pieprzem. Dodajemy do niego pianę z białka oraz żółtko. Układamy jako warstwę ostatnią. Pieczemy w piekarniku przez 30 minut w temp 170 stopni. Wyjmujemy i studzimy. Wykładamy na półmisek.  

Tagi:

jajko jajka