Sposób przygotowania:
Pasztet z wątróbek drobiowych
Cebule kroję w kostkę i podsmażam na 2 łyżkach masła do momentu aż będzie szklista.Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę , chwile podsmażam. Odstawiam. Wątróbki podsmażam porcjami na 2-3 łyżkach masła do lekkiego zrumienienia, aczkolwiek w środku mają pozostać lekko krwiste. Łączę z cebulką, podsmażam przez 2-3 minuty i podlewam winem. Przykrywam i duszę kolejne 2-3 minuty mieszając. Pod koniec doprawiam solą pieprzem i tymiankiem, i odstawiam by przestygła. Wszystko przekładam do blendera i miksuję na gładką masę dodając po kawałku miękkie masło oraz majonez. Foremkę wykładam folią spożywczą, wykładam masę mięsną i wyrównuje wierzch. Wstawiam do lodówki na 12 godzin.