gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Pasztet z wątróbki drobiowej.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pasztet z nutą pomaranczy

Pasztet z wątróbki drobiowej. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasztet z wątróbki drobiowej.

 

  • 40 dkg wątrobki drobiowej
  • 2 cebule
  • 1 marchewka ugotowana
  • 20 dkg miękiego masła
  • sok z 1 pomaranczy
  • 1 łyzeczka pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyzeczki gałki muszkatłowej
  • sól

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbki drobiowej.
Watrobkę obrać z błon umyć pokroic na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać masło dodac pokrojoną cebulę chwile poddusić dodać wątróbkę smazyć 5- 7 minut, dodać przyprawy ,sol ostudzić. Zmiksować dodac pogniecioną marchewkę i sok pomaranczowy, do masy pozniej dodac miękkie masło i jeszcze wymieszać. Gotowy pasztet przełozyc do miseczek albo do foremki i schłodzić w lodówce. POLECAM !!
Pasztet z wątróbki drobiowej.
Gotowy pasztet drobiowy przekładamy do miseczek..
Pasztet z wątróbki drobiowej.
Bardzo dobry pasztet domowej roboty do smarowania chleba