Sposób przygotowania:
Pasztet z wątróbki drobiowej
Wątróbkę dokładnie oczyszczamy, osuszamy i przekładamy do wysokiej miski. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej wcześniej oliwie. Usmażoną cebulkę dodajemy do wątróbki. Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do wątróbki. całość dokładnie rozdrabniamy blenderem Triblade. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem , czosnkiem granulowanym i tymiankiem. Kokliki smarujemy masłem a piekarnik nagrzewamy do 150 C. Masę przelewamy do koklików i pieczemy około 1 godzinę. Pasztet świetnie smakuje podany z żurawiną.
Netka
superbaba4
Netka - dziękuję, przygotowanie pasztetu jest dziecinnie proste, a jeśli idzie o smak o niebo lepsze niż te , które możemy kupić gotowe
zzeszytubabci