lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pasztet z wątróbek drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie ma to jak samemu zrobić dobry pasztet .

Pasztet z wątróbek drobiowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet z wątróbek drobiowych

 

  • wątróbka drobiowa 400 gram

 

  • 80 ml słodkiej śmietanki 30 %

 

 

  • tymianek szczypta tak do smaku

 

 

  • czerstwa kajzerka

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbek drobiowych
1 Wątróbkę myjemy . 2. Roztrzepujemy jajka ze śmietanką i doprawiamy przyprawami i wkładamy w to wątróbkę (200 gram ), zostawiamy na 30 minut. 3. Bułkę namaczamy w mleku . 4. Boczek pokroić i podsmażyć razem z wątróbką (200 gram) koło 15 minut. 5. Ostudzić i zmielić i dodać namoczoną wątróbkę ze śmietany . 6. Dodajemy odciśniętą bułkę 7. Mieszamy i przekładamy do formy prostokątnej wyłożoną papierem do pieczenia. 8. Podajemy na zimno.
Pasztet z wątróbek drobiowych
Wątróbkę drobiową myjemy , wycinamy to co nie potrzebne
Pasztet z wątróbek drobiowych
Dodajemy zmieloną pierś i jaja mieszamy .
Pasztet z wątróbek drobiowych
Przekłądamy farsz do prostokatnej formy wyłozonej pamierem do pieczenia
Pasztet z wątróbek drobiowych
Pasztet pieczemy godzinę w 170 stopniach .

Tagi:

jajko jajka