Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Pasztet z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasztet z wątróbką podawać schłodzony.

Pasztet z wątróbką

Składniki:

Pasztet z wątróbką

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbką
Grzyby namoczyć na noc w małej ilości wody. Następnego dnia ugotować do miękkości. Wywar odparować, aby zostało pół szklanki. Cebulę posiekać, przesmażyć na smalcu. Dodać pokrojone wątróbki, dusić razem 15 minut. Osączone grzyby i cebulę z wątróbką zemleć trzy razy w maszynce. Do masy dodać masło i wywar z grzybów, wyrobić. Doprawić do smaku solą, Pieprzem czarnym mielonym Galeo, Imbirem mielonym Galeo i Gałką muszkatołową mieloną Galeo.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

grzyby