agata17ko

agata17ko

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

pasztetowe kluseczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kluseczki dla dużych i małych dzieci.

pasztetowe kluseczki

Składniki:

pasztetowe kluseczki

 

  • 3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki gorącej wody
  • pasztet drobiowy pomidorowy DROP
  • 1/4 cebuli
  • smalec

Sposób przygotowania:

pasztetowe kluseczki
Mąkę wymieszać z wodą i odstawić na 5 minut następnie dodać jeszcze pół szklanki wody i wymieszać. Odstawic na 15 minut i wyrobić ciasto. Rozwałkowac na grubość około 0,5 cm. Ciasto pokroić w pasy szerokości około 7 cm.na co drugim za pomoca szprycy kłaść pasztet na długości 5 cm co 2 cm. przykryć drugim pasem i porozcinać tam gdzie były2 cm przerwy. Pozagniatać z każdej strony tak aby pasztet nie wyleciał. Na patelni posmarzyć cebulkę ąz się zarumieni i ugotowane kluski polać nią.

Tagi:

pasztet