Sposób przygotowania:
Patelnia obfitościI
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w podłużne paski. Do mięsa dodajemy sos sojowy, miód, ketchup, sól, mieszamy wszystkie składniki razem.
II
2. Cebulę oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy obrane, pokrojone w słupki marchewki.
III
4. Następnie dodajemy mięso i smażymy do miękkości. Podlewamy jedną szklanką wody.
IV
5. Dziesięć minut przed końcem smażenia dodajemy umytego, pokrojonego na małe różyczki brokuł oraz umyte, obrane z nasion i pokrojone w paseczki papryki.
V
6. Na koniec zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
7. Danie gotowe, podajemy z ryżem.
8. Smacznego.
Justi2401