dorotkakotka0

dorotkakotka0

Kucharz
[Przepisów: 5]

Patelnia z papryką i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybki i smaczny dodatek do mięsa, makaronu, ziemniaków, ryżu.

Patelnia z papryką i fetą

Składniki:

Patelnia z papryką i fetą

 

Sposób przygotowania:

Patelnia z papryką i fetą
Paprykę kroimy w słupki, cebulę w grubą kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Fetę rozgnieść widelcem na duże kawałki. Wlewamy oliwę na patelnie rozgrzewamy i wrzucamy paprykę i cebulę, podsmażyć na średnim ogniu ciągle mieszając 4-5min. Dodać czosnek, zioła i jeszcze przez chwilkę smażyć. Do warzyw dodać fetę z oliwkami i smażyć jeszcze przez chwilę aż feta zacznie się rozpuszczać. Danie dobrze doprawić pieprzem i solą. Podawać z mięskiem, jako samodzielne danie, z ryżem jak kto woli.

Tagi:

beza bezy papryka