Sposób przygotowania:
PAVLOVA ze śmietaną i poziomkamiKrok 1
Schłodzone białka ubijałam z ksylitolem zmielonym, dodałam w czasie ubijania ocet winny.Kiedy już beza była sztywna dodałam przesiana mąkę ziemniaczaną
( Nad ubita bezą przesiewałam delikatnie mieszałam szpatułką).
Krok 2
Przygotowałam papier do pieczenia tyle co na blaszkę i przyłożyłam mały talerzyk,odrysowałam kółka dwa.
Krok 3
Nakładałam beze na odrysowane kółka i delikatnie packą robiłam takie owalne placuszki.
Wstawiłam do pieca nagrzanego do 200 stopni na około 3-4 minuty, a następnie zmniejszyłam do 120 i tak suszyłam dwie godziny.
Krok 4
Po 2 godzinach wyje łam bezy i zostawiłam do ostygnięcia.
Krok 5
Ubiłam śmietanę z 2 łyżkami zmielonego ksylitolu i położyłam na wierzch bezy połowę śmietany na to drugi krążek bezy, śmietana i posypałam poziomkami.
Wstawiłam do lodówki do schłodzenia tak na 2 godzinki. Beza zmiękła i było przyjemnie kroić.
Jagodowa
Magdalena88
lalunia
lalunia
Prawda wygląda super , a smak rewelacja :)