Sposób przygotowania:
Ryż z kiełbasą i cukiniąEtap 1
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Etap 2
Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni.
Etap 3
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Cukinię obrać, pokroić w trochę większą kostkę (bez pestek).
Etap 4
Cukinię i cebulę dodać do kiełbasy. Smażyć razem ok. 15 minut co chwilę mieszając.
Etap 5
Dodać do tego śmietanę (użyłam 18 %), trochę soli i pieprzu, wlać pół szklanki wody.
Dusić na średnim ogniu pod przykryciem tak długo, aż cukinia zmięknie, a prawie cały płyn odparuje.
Etap 6
Dodać ugotowany ryż.
Etap 7
Wymieszać, chwilę razem podsmażyć.