zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2419]

Pekinka z nutą jabłka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pekinka z jabłkiem i pyszną mieszanką pikantnych kiełków

Pekinka z nutą jabłka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pekinka z nutą jabłka

 

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1/2 dużej czerwonej cebuli
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 duże jabłko
  • ok. 1 szk pikantnej mieszanki kiełków
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet ryżowy do smaku
  • kilka łyżek oleju ryżowego

Sposób przygotowania:

Pekinka z nutą jabłka
Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do obiadu lub do mięs czy ryb z grilla.
Pekinka z nutą jabłka
kiełki najlepiej samemu wyhodowac w domu
Pekinka z nutą jabłka
wszystkie składniki surówki wrzucić do miski ....
Pekinka z nutą jabłka
doprawić ją do smaku i wymieszać podawać do obiadu