Sposób przygotowania:
Pekinka z ogórkiem,kukurydzą i pomidorem
Z umytej i przekrojonej cytryny wycisnąć sok. Kapustę poszatkować. Ogórka umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i umyć razem z pomidorem i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki na surówkę wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę dobrze jest odstawić na około 5-10 minut aby smaki się przegryzły. Gdyby okazało się, że jest mało doprawiona doprawić ja i ponownie wymieszać.
monikaT83
zewa
Ja uwielbiam kukurydzę z puszki i daję ją do wielu potraw, a do surówek to już mega często.
monikaT83
2milutka
kasienka1987
zewa
dziękuję :)
gusia1000