Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pekinka z pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwa i szybka w przygotowaniu suróweczka

Pekinka z pomarańczą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pekinka z pomarańczą

 

Sposób przygotowania:

Pekinka z pomarańczą
Kapustę pekińską kroimy na pół i drobno szatkujemy. Pomarańcze sparzamy, obieramy skórkę i oddzielamy od błonek. Cząstki pomarańczy kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do poszatkowanej pekinki.. Z tego co zostanie po odcięciu miąższu z pomarańczy wyciskamy sok do kapusty. W miseczce mieszamy jogurt naturalny z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Wlewamy do kapusty, mieszamy i odstawiamy na ok 15 min, żeby smaki przeszły.
Pekinka z pomarańczą
Kapustę pekińską kroimy na pół i szatkujemy drobno
Pekinka z pomarańczą
Pomarańcze sparzamy, obieramy ze skórki oddzielamy od błon
Pekinka z pomarańczą
Pokrojone na drobne kawałeczki pomarańcze dodajemy do kapusty
Pekinka z pomarańczą
Z jogurtu i przypraw robimy sos i zalewamy surówkę całość mieszamy