zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pekinka z pomidorem i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej z nutą rukoli oraz pomidora to doskonałe połączenie smaków.

Pekinka z pomidorem i rukolą

Składniki:

Pekinka z pomidorem i rukolą

 

  • 1 kapusta pekińska ( mała )
  • 1 mała cebula
  • 1 duży pomidor
  • 1 garść świeżej rukoli
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Pekinka z pomidorem i rukolą
Kapustę posiekać i wrzucić do miski. Pomidora umyć i także pokroić a potem dodać do posiekanej kapusty. Rukolę lekko pociąć ale nie drobno a cebulę w kostkę. Po wrzuceniu rukoli i cebuli do pozostałych składników dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.