zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2328]

Pekinka z pomidorem i rzeżuchą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Tym razem pekinka z bombą witaminową w postaci rzeżuchy.

Pekinka z pomidorem i rzeżuchą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pekinka z pomidorem i rzeżuchą

 

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • 3 średnie pomidory
  • 1 szk rzeżuchy ( objętościowo )
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Pekinka z pomidorem i rzeżuchą
Kapustę oczyścić z ewentualnych ciemnych części i posiekać. Cebulę obrać, umyć razem z pomidorami. Cebulę i pomidory pokroić na ćwiartki a następnie w plasterki. Wszystko wrzucić do miski, dodać rzeżuchę i przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę odstawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do drugich dań mięsnych lub np. hamburgerów.
Pekinka z pomidorem i rzeżuchą
do miski wrzucić przygotwane składniki na surówkę
Pekinka z pomidorem i rzeżuchą
następnie dodać przyprawy i wymieszac surówkę

Tagi:

pomidory