monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1328]

Pekinka ze szpinakiem i granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Połączenie smaczne i przyciągające wzrok zapraszam:)

Pekinka ze szpinakiem i granatem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pekinka ze szpinakiem i granatem

 

  • 100 g pekinki
  • duża garść świeżego szpinaku
  • 2 gałązki szczypioru
  • 1/2 ostrej papryczki czerwonej
  • 1 plaster arbuza
  • 1/3 granatu
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pekinka ze szpinakiem i granatem
Wszystkie warzywa umyć i dobrze osuszyć. Pekinkę drobniutko posiekać. Dodać porwany w palcach szpinak. Szczypiorek drobno posiekać. Paprykę pozbawić nasion i także drobniutki posiekać. Dodać do miski. Arbuz pokroić w małą kostkę, Z granatu wyłuskać ziarenka i dodać do miski. Wymieszać składniki palcami. Dodać sól i pieprz i ponownie wymieszać. Odstawić na około 30 minut do lodówki. Smacznego!
Pekinka ze szpinakiem i granatem
do posiekanej pekinki dodać szpinak
Pekinka ze szpinakiem i granatem
dodać posiekany szczypior i papryczkę
Pekinka ze szpinakiem i granatem
na koniec dodać arbuza i granat wymieszać

Tagi:

szpinak