agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Pekińska duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeden z wielu dodatków w kuchni chińskiej

Pekińska duszona

Składniki:

Pekińska duszona

 

  • kapusta pekińska 2 szt
  • pieprz
  • bulion warzywny 200 ml
  • sos sojowy 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Pekińska duszona
kapustę pekińską myjemy i tniemy na kawałki. używamy całej kapusty. przekładamy go garnka podlewamy bulionem i dusimy ok 25 minut. dodajemy pieprze oraz sos sojowy, dusimy kolejne 20 minut. nie solimy. sos sojowy jest wystarczająco słony. podawać gorące! idealny dodatek do ziemniaków albo prawdziwych chińskich dań.Smacznego:)

Tagi:

sosy