Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pekińska z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo szybka surówka idealna do mięska

Pekińska z kukurydzą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pekińska z kukurydzą

 

  • Kapusta pekińska
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu gęstego
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Sposób przygotowania:

Pekińska z kukurydzą
Kapustę oczyścić, odciąć grubą część i poszatkować. Następnie włożyć do miski. Kukurydzę odcedzić z soku i dodać do poszatkowanej kapusty. Delikatnie ze sobą wymieszać. Do miseczki dać majonez, dodać jogurt, dodać sól i pieprz (ewentualnie jak ktoś lubi można dodać starty czosnek), mieszać aż powstanie jednolity sos. W razie konieczności doprawić. Powstałym sosem zalać kapustę z kukurydzą. Wymieszać. Koperek posiekać na drobno dodać do reszty, delikatnie pomieszać i odstawić na 30 min żeby smaki się "przegryzły". Przełożyć do półmiska, delikatnie ozdobić, dodawać do ziemniaków i mięska.
Pekińska z kukurydzą
Do poszatkowanej kapusty pekińskiej dodajemy odcedzoną kukurydzę
Pekińska z kukurydzą
W miseczce mieszamy majonez z jogurtem i przyprawami
Pekińska z kukurydzą
Powstałym sosem zalewamy kapustę z kukurydzą i mieszamy

Tagi:

kukurydza