mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pekińska z ogórkiem konserwowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolorowa surówka idealna do potraw mięsnych.

Pekińska z ogórkiem konserwowym

Składniki:

Pekińska z ogórkiem konserwowym

 

Sposób przygotowania:

Pekińska z ogórkiem konserwowym
Na początku umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórki pokroić w półplasterki(jeżeli ogórki są małe pokroić w całe plasterki) a umyte i osuszone pomidory w grubą kostkę. Paprykę opłukać, osuszyć,usunąć gniazdo i pokroić w paseczki, a białą cebulę w drobną kostkę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce.Surówkę polać oliwą z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Surówkę najlepiej schłodzić przed podaniem. Dłuższe przechowywanie w lodówce nie jest wskazane.Smacznego.

Tagi:

ogórki