iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pekińska z sosem chrzanowym i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomysł na dodatek do obiadu Wielkanocnego

Pekińska z sosem chrzanowym i jabłkiem

Składniki:

Pekińska z sosem chrzanowym i jabłkiem

 

  • 1/2 szt kapusta pekińska,
  • 1 szt jabłko,
  • 1 szt marchewka,
  • 3 łyżki śmietana,
  • 1 łyżka majonez,
  • sok z cytryny,
  • Sól,
  • 1 łyżeczka chrzan

 

Sposób przygotowania:

Pekińska z sosem chrzanowym i jabłkiem
Kapustę pekińską myjemy suszymy i kroimy dość grubo .Marchewkę obieramy z skórki i ścieramy na tarce duże oczka .Jabłko obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce . Solimy surówkę do smaku . Do śmietany dodajemy majonez ,chrzan i dobrze mieszamy . Dodajemy sos do kapusty .Mieszamy dobrze i dodajemy sok z cytryny do smaku . Surówkę chłodzimy ,podajemy zimną