kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pełnoziarniste ciasteczka z jagodami goji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne ciasteczka z mąki pełnoziarnistej i cukru trzcinowego z dodatkiem jagód goji, które są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy i składników mineralnych oraz pełnych magnezu nasion słonecznika.

Pełnoziarniste ciasteczka z jagodami goji Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pełnoziarniste ciasteczka z jagodami goji

 

Sposób przygotowania:

Pełnoziarniste ciasteczka z jagodami goji
Mąkę przesiewamy, podajemy cukier, masło i żółtka. Wyrabiamy szybko kruche ciasto. Na końcu dodajemy jagody goji i słonecznik. Z ciasta formujemy walec o średnicy 4-5 cm. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 40-50 minut. Kroimy w plastry i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonową matą. Pieczemy w 180 stopniach C przez 12-14 minut.
Pełnoziarniste ciasteczka z jagodami goji
Mąkę przesiewamy, podajemy cukier, masło i żółtka.
Pełnoziarniste ciasteczka z jagodami goji
Wyrabiamy szybko kruche ciasto. Na końcu dodajemy jagody goji i słonecznik.
Pełnoziarniste ciasteczka z jagodami goji
Z ciasta formujemy walec o średnicy 4-5 cm. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 40-50 minut.
Pełnoziarniste ciasteczka z jagodami goji
Kroimy w plastry i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonową matą. Pieczemy w 180 stopniach C przez 12-14 minut.