Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste ciasteczka z goją i złotym lnem
Do miski robota z nożami siekającymi wsypać wszystkie składniki. Połączyć je w kruszonkę a potem wyjąć na blat i wyrobić ciasto. Włożyć je do woreczka, potem do lodówki i schłodzić przez 30 minut. Potem z ciasta odrywać kawałki, formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia robiąc odstępy. Każdą kulkę naciskać na środku widelcem maczanym w cukrze pudrze. Lekko ciasteczka oprószyć cukrem pudrem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni z termoobiegiem przez 15 minut. Upieczone ciasteczka dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.
![Pełnoziarniste ciasteczka z goją i złotym lnem Pełnoziarniste ciasteczka z goją i złotym lnem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pelnoziarniste-ciasteczka-z-goja-i-zlotym-lnem-291991.jpg)
![Pełnoziarniste ciasteczka z goją i złotym lnem Pełnoziarniste ciasteczka z goją i złotym lnem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pelnoziarniste-ciasteczka-z-goja-i-zlotym-lnem-291992.jpg)
![Pełnoziarniste ciasteczka z goją i złotym lnem Pełnoziarniste ciasteczka z goją i złotym lnem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pelnoziarniste-ciasteczka-z-goja-i-zlotym-lnem-291993.jpg)
![Pełnoziarniste ciasteczka z goją i złotym lnem Pełnoziarniste ciasteczka z goją i złotym lnem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pelnoziarniste-ciasteczka-z-goja-i-zlotym-lnem-291994.jpg)
monikaT83
zewa
Dzięki Moniczko :)