Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pełnoziarniste tagliatelle z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Proste danie z pełnoziarnistego makaronu z dodatkiem sera.

Pełnoziarniste tagliatelle z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pełnoziarniste tagliatelle z serem

 

  • 200 g pełnoziarnistego makaronu wstążki
  • 1/2 dużej cebuli
  • 2 duże ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 100 g serka topionego z pieczarkami
  • 15 dkg żółtego sera
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki - wg uznania

Sposób przygotowania:

Pełnoziarniste tagliatelle z serem
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ale nie przelewać zimną wodą. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać do tego serek topiony, trochę soli i pieprzu, wlać pół szklanki wody. Gotować, cały czas mieszając, aż serek się rozpuści. Do sosu dodać starty żółty ser i odcedzony makaron. Dokładnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu, posypany posiekaną natką pietruszki.
Pełnoziarniste tagliatelle z serem
Żółty ser starty na tarce o drobnych oczkach.
Pełnoziarniste tagliatelle z serem
Pokrojona cebula i posiekany czosnek zeszklone na oleju.
Pełnoziarniste tagliatelle z serem
Serek topiony z pieczarkami dodany do cebuli z czosnkiem.
Pełnoziarniste tagliatelle z serem
Starty żółty ser i odcedzony makaron dodane do sosu.

Tagi:

makaron sery ser