Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem z dodatkiem boczku i mozzarelli

Pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem

 

  • Pełnoziarniste tagliatelle - 3 gniazdka
  • 2 garście szpinaku świeżego
  • 125g mozzarelli
  • 150 g boczku surowego
  • czosnek granulowany
  • sól

Sposób przygotowania:

Pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem
Makaron pełnoziarnisty tagliatelle gotujemy al dente w lekko solonej wodzie. Szpinak płuczemy a następnie wrzucamy na wrzątek i odcedzamy, boczek kroimy w paseczki i wrzucamy na patelnie, przesmażamy następnie dodajemy szpinak, dokładnie mieszamy i dodajemy mozzarellę - wszystko razem przesmażamy, wyłączamy grzanie po czym dodajemy czosnek oraz ugotowany makaron, mieszamy i podajemy na gorąco.
Pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem
makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie
Pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem
szpinak płuczemy i wrzucamy na goprącą wodę by go sparzyć
Pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem
wszystkie skłądniki nalezy dokłądnie połączyć
Pełnoziarniste tagliatelle ze szpinakiem
na koniec dodajemy czosnek oraz makaron i mieszamy

Tagi:

szpinak