Sposób przygotowania:
Tagliatelle z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
Zaczynamy od podsmażenia na maśle, drobno pokrojonego czosnku. Następnie wrzucamy szpinak. Gdy szpinak zmięknie, dorzucamy do niego drobno pokrojony czosnek. Dodajemy sporo soli i pieprzu. Aby wydobyć cały aromat ze szpinaku dolewamy białego wytrawnego wina.
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na patelnie. Następnie dodajemy do szpinaku kawałki pokrojonego, świeżego łososia. Łosoś powinien być dość grubo pokrojony, będzie wtedy ładnie wyeksponowany na talerzu. Do sosu dodajemy 18% śmietanę i dusimy jeszcze przez około 5 minut.
W tym czasie gotujemy makaron. Jeśli sos słabo gęstnieje dodajcie kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Na makaron ugotowany al dente kładziemy solidną porcję sosu z łososiem i szpinakiem, a na koniec danie posypujemy pestkami dyni.
Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na patelnie. Następnie dodajemy do szpinaku kawałki pokrojonego, świeżego łososia. Łosoś powinien być dość grubo pokrojony, będzie wtedy ładnie wyeksponowany na talerzu. Do sosu dodajemy 18% śmietanę i dusimy jeszcze przez około 5 minut.
W tym czasie gotujemy makaron. Jeśli sos słabo gęstnieje dodajcie kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Na makaron ugotowany al dente kładziemy solidną porcję sosu z łososiem i szpinakiem, a na koniec danie posypujemy pestkami dyni.
KuchcikoweLove
robaczek