Sposób przygotowania:
Tagliatelle z pieczarkami i szpinakiemETAP 1:
Warzywa i pieczarki myjemy i osuszamy. Pieczarki kroimy w plasterki, a paprykę w grubszą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy drobno.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę i smażymy, aż będzie szklista. Dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Dodajemy paprykę, czosnek, przyprawy. Smażymy, aż papryka zmięknie.
ETAP 3:
Dodajemy szpinak i smażymy, aż jego liście "zwiędną". Dodajemy pomidory z puszki. Podgrzewamy, aż pomidory się rozpadną, a sos się zagęści i zredukuje. Sos doprawiamy do smaku.
ETAP 4:
W międzyczasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron odcedzamy i łączymy z sosem. Danie rozkładamy na talerze. Każdą porcję posypujemy serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.