Sposób przygotowania:
Penne alla Vodka
Na początku należy rondlu roztopić masło, potem dodać posiekane ząbki czosnku i
smażyć na średnim ogniu przez dosłownie 2 minuty. Następnie dodajemy pokrojoną w wąskie paski
szynkę i smażymy przez minutę. Dodać pomidory i mieloną paprykę.
Gotować na wolnym
ogniu przez 5 minut. Wlać śmietanę i gotować, ciągle mieszając, przez kolejną minutę.
Na koniec dodać wódkęi gotować jeszcze dwie minuty i doprawić do smaku solą.
Makaron ugotować na półtwardo, przed odcedzeniem odlać filiżankę wody z gotowania makaronu.
Do rondla z sosem wrzucić odcedzony makaron, dokładnie
wymieszać, dodać filiżankę wody z makaronu dla rozrzedzenia sosu, dodać
parmezan i podawać od razu po dokładnym wymieszaniu.
smażyć na średnim ogniu przez dosłownie 2 minuty. Następnie dodajemy pokrojoną w wąskie paski
szynkę i smażymy przez minutę. Dodać pomidory i mieloną paprykę.
Gotować na wolnym
ogniu przez 5 minut. Wlać śmietanę i gotować, ciągle mieszając, przez kolejną minutę.
Na koniec dodać wódkęi gotować jeszcze dwie minuty i doprawić do smaku solą.
Makaron ugotować na półtwardo, przed odcedzeniem odlać filiżankę wody z gotowania makaronu.
Do rondla z sosem wrzucić odcedzony makaron, dokładnie
wymieszać, dodać filiżankę wody z makaronu dla rozrzedzenia sosu, dodać
parmezan i podawać od razu po dokładnym wymieszaniu.
marietta