Sposób przygotowania:
Penne po azjatycku z wieprzowinąPrzygotowanie warzyw - cz.1
Warzywa myjemy. Cukinię i papryki kroimy w kostkę.
Przygotowanie warzyw - cz.2
Kapustę pak choi myjemy, kroimy jak na zdjęciu. Cebulę kroimy w kostkę. Chili kroimy drobno. Jeżeli nie chcemy, aby danie było bardzo pikantne, usuwamy pestki.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i chili. Smażymy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy mięso i smażymy. Podsmażone mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz suszoną kolendrą.
ETAP 4:
Równolegle na drugiej patelni, na oleju, smażymy warzywa (papryki, cukinię,kapustę). Warzywa polewamy sosem sojowym.
W międzyczasie gotujemy makaron.
ETAP 5:
Warzywa dodajemy do mięsa, całość zalewamy bulionem, podgrzewamy, aż sos się zredukuje. Próbujemy, ewentualnie dodajemy soli i pieprzu.
Sos mięsno-warzywny łączymy z ugotowanym, odsączonym makaronem. Podajemy.