Sposób przygotowania:
Potrawka z boczniakami i kapustą pak choiETAP 1:
Boczniaki myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę.
Czosnek kroimy drobno.
ETAP 2:
Kapustę pak choi i paprykę myjemy, osuszamy.
Paprykę kroimy w paseczki.
Kapustę kroimy jak na zdjęciu.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę i czosnek, uważając, by czosnek nie zbrązowiał.
Dodajemy pozostałe warzywa oraz boczniaki, polewamy je sosem sojowym, smażymy. Doprawiamy danie papryką wędzoną. Dodajemy bulion.
Podgrzewamy, aż sos się zredukuje. Doprawiamy solą i pieprzem.
W czasie przygotowywania potrawki gotujemy ryż.
Potrawkę mieszamy z ryżem, podajemy.