Sposób przygotowania:
Penne rigatoni z kurczakiem i pieczarkami
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, wsypujemy curry, przesmażamy 1 minutę (aby wydobyć aromat ) dokładamy kurczaka i smażymy na rumiano około 10 minut. Usmażonego kurczaka przekładamy na talerzyk. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę i ząbek czosnku. Kiedy cebula lekko zmięknie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i wszystko razem dusimy około 15 minut. W międzyczasie nastawiamy wodę do ugotowania makaronu i gotujemy penne rigatoni według zaleceń na opakowaniu. Do podsmażonych pieczarek dodajemy podsmażone wcześniej mięso, wlewamy śmietankę i doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Odcedzony makaron przekładamy do sosu, mieszamy, dodajemy posiekaną pietruszkę i przekładamy makaron na talerze. Serwujemy gorące posypane tartym parmezanem