mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Penne z chili i czosnkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, pikantne i aromatyczne danie makaronowe:)

Penne z chili i czosnkiem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne z chili i czosnkiem.

 

  • 250 g makaronu penne
  • 1 papryczka chili czerwona
  • 1 papryczka chili zielona
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • spora garść świeżej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy smakowej z chili i czosnkiem
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Penne z chili i czosnkiem.
Makaron penne gotuję w osolonej wodzie al dente. W rondlu rozgrzewam oliwę, dodaję drobno posiekany czosnek, chili i cebulę, smażę całość na niewielkim ogniu od czasu do czasu mieszając do lekkiego zarumienienia. Natkę pietruszki myję, osuszam i drobno siekam. Do rondla z podsmażonymi warzywami dodaję ugotowany makaron, wsypuję posiekaną natkę pietruszki, doprawiam do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszam. Wykładam porcje na talerze, dekoruję natką pietruszki i od razu podaję.
Penne z chili i czosnkiem.
Papryczki chili, czosnek i cebulkę drobno siekam
Penne z chili i czosnkiem.
Makaron penne gotuję w osolonej wodzie al dente
Penne z chili i czosnkiem.
Na oliwie w rondlu podsmażam posiekane warzywa
Penne z chili i czosnkiem.
Do podsmażonych warzyw dodaję ugotowany makaron

Tagi:

makaron