Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z ziołami prowansalskimi
Mięso umyć, pokroić na plastry i rozbić na nie za grube kotlety. Następnie kotlety natrzeć solą morską ziołową, mielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Przygotować naczynia z bułką tartą wymieszaną z startym na drobnej tarce serem do krajania, naczynie ze śmietaną, naczynie z mąką pszenną oraz naczynie z rozbełtanym jajkiem.
Przygotowane kotlety panierować kolejno w śmietanie, mące, rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej z serem.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z surówkami.
Przygotować naczynia z bułką tartą wymieszaną z startym na drobnej tarce serem do krajania, naczynie ze śmietaną, naczynie z mąką pszenną oraz naczynie z rozbełtanym jajkiem.
Przygotowane kotlety panierować kolejno w śmietanie, mące, rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej z serem.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z surówkami.