Sposób przygotowania:
Penne z wędzonym łososiemETAP 1:
Brokuła ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i podzielić na różyczki. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć i zalać śmietaną. Zagotować. Dodać brokuły, część koperku i dusić pod przykryciem aż sos trochę zgęstnieje.
Na koniec dodać łososia pokrojonego w kostkę i doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dusić kilka minut.
W trakcie przygotowywania sosu wstawić wodę na makaron. Gdy się zagotuje osolić i wrzucić makaron. Gotować według instrukcji na opakowaniu.
Ugotowany makaron odcedzić, posypać startym na drobno żółtym serem, resztą koperku i zalać sosem z patelni. Wymieszać dokładnie i rozłożyć na talerze.