Sposób przygotowania:
Penne z indykiem po azjatyckuETAP 1:
Pierś z indyka kroimy w kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, curry i przyprawą do dań kuchni chińskiej.
ETAP 2:
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, smażymy na oleju kokosowym.
ETAP 3:
Warzywa odsuwamy na bok. Na patelnię wrzucamy mięso i smażymy.
ETAP 4:
Przygotowujemy sos, łącząc wodę, sos sojowy i olej sezamowy. Sos wlewamy na patelnię, do mięsa i warzyw. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje i zagęści.
W międzyczasie gotujemy makaron.
ETAP 5:
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
Orzeszki siekamy.
ETAP 6:
Makaron odcedzamy i łączymy z mięsem i warzywami. Danie wykładamy na talerze. Posypujemy orzeszkami, szczypiorkiem i parmezanem.
SylaUla