Sposób przygotowania:
Dorsz curry Eli z warzywamiprzygotowanie składników

Dorsza rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Marchewkę obrać i opłukać. Cukinię opłukać i odciąć końcówki.
Paprykę opłukać i usunąć szypułkę i nasiona. Cebulę obrać z łupinek. Marchewki, cukinię ze skórką, paprykę i cebulę pokroić w kostkę.
Przygotować pastę curry i mleczko kokosowe.
przygotowanie potrawy

Na dużej i głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, marchewkę i smażyć około 10 minut.
przygotowanie potrawy cd

Do cebuli i marchewki dodać paprykę, cukinię i dalej smażyć razem.
przygotowanie potrawy cd

Do warzyw dodać pastę curry i chwilę smażyć.
przygotowanie potrawy cd

Do warzyw wlać mleczko kokosowe i zagotować.
przygotowanie potrawy cd

Do warzyw z mleczkiem kokosowym dodać rybę i gotować około 5 minut. Całość doprawić solą do smaku.
podanie

Dorsza curry podałam z ryżem.
SylaUla
eli_555
Dziękuję. I było pysznie.