Sposób przygotowania:
Gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowymKrok 1
![Gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowym Gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-w-sosie-pomidorowo-paprykowym-533312.jpg)
Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż, poszatkowaną kapustę, przyprawy, zeszklaną posiekaną cebulę i czosnek, otręby i wbijamy jajka.
Krok 2
![Gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowym Gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-w-sosie-pomidorowo-paprykowym-533313.jpg)
Z mięsa formujemy zgrabne kotleciki. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3
![Gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowym Gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-w-sosie-pomidorowo-paprykowym-533314.jpg)
Obsmażone kotlety przekładamy do garnka. Dodajemy przyprawy. Wlewamy przecier pomidorowy i dolewamy odrobinę wody.
Krok 4
![Gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowym Gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/golabki-w-sosie-pomidorowo-paprykowym-533315.jpg)
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i całość dusimy na wolnym ogniu, do miękkości warzyw i mięsa. Smacznego!