dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1199]

Gulasz z mięsem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso wieprzowe duszone z białą kapustą. Można podawać z ugotowanymi ziemniakami, kaszą lub pieczywem.

Gulasz z mięsem i kapustą

Składniki:

Gulasz z mięsem i kapustą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z mięsem i kapustą

Krok 1

Gulasz z mięsem i kapustą
Cebulę i mięso obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

Mięso kroimy w kostkę. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do garnka. Cebulę obrać czosnek siekamy, szklimy i dodajemy do mięsa.

Krok 2

Gulasz z mięsem i kapustą
Do mięsa dodajemy posiekaną kapustę i chwilę dusimy.

Mięso podlewamy niewielką ilością wody, doprawiamy i dusimy chwilę. W tym czasie siekamy kapustę. Dodajemy kapustę do mięsa i całość dusimy.

Krok 3

Gulasz z mięsem i kapustą
Całość dusimy na wolnym ogniu ci jakiś czas mieszając.

Do gulaszu dodajemy pomidory. Doprawiamy do smaku. Jeśli jest taka potrzeba to dolewamy odrobinę wody. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa i kapusty.