Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z gulaszem
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Osączamy z nadmiaru wody. Cebulę bardzo drobno kroimy lub również ścieramy na tarce. Dodajemy jajka, mąkę i przyprawy, mieszamy. Smażymy placki na mocno rozgrzanej patelni, osączamy na ręczniku papierowym.
Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Cebulę kroimy na ćwiartki i dodajemy do mięsa. Dodajemy również liście laurowe i ziele angielskie oraz pastę paprykową, smażymy. Dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki, smażymy. Podlewamy wodą, dodajemy resztę przypraw i dusimy do miękkości. Łyżkę mąki rozrabiamy z zimną wodą i wlewamy do mięsa. Chwilę jeszcze gotujemy mieszając.
Placki podajemy z gulaszem.
Smacznego:-)
Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Cebulę kroimy na ćwiartki i dodajemy do mięsa. Dodajemy również liście laurowe i ziele angielskie oraz pastę paprykową, smażymy. Dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki, smażymy. Podlewamy wodą, dodajemy resztę przypraw i dusimy do miękkości. Łyżkę mąki rozrabiamy z zimną wodą i wlewamy do mięsa. Chwilę jeszcze gotujemy mieszając.
Placki podajemy z gulaszem.
Smacznego:-)
SylaUla