Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Penne z kalafiorem i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne i sycące danie z makaronu. Można do niego wykorzystać mięso z rosołu ugotowane poprzedniego dnia.

Penne z kalafiorem i mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne z kalafiorem i mięsem

 

  • 1 mały kalafior
  • 1 cebula
  • 30 dag ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 25 dag makaronu penne
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy lub przyprawa do zup w płynie

Sposób przygotowania:

Penne z kalafiorem i mięsem
Kalafior podzielić na różyczki, umyć, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać odrobinę soli i ugotować, odcedzić, pokroić.Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulę, włożyć posiekane, ugotowane mięso, podsmażyć. Następnie dodać kalafior, przyprawić do smaku pieprzem i przyprawą, wymieszać. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, połączyć z farszem, doprawić do smaku, podgrzać, podawać.
Penne z kalafiorem i mięsem
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę
Penne z kalafiorem i mięsem
Ugotowane róże kalafiora pokroić na mniejsze kawałki
Penne z kalafiorem i mięsem
Posiekane ugotowane mięso połączyć z cebulą i kalafiorem
Penne z kalafiorem i mięsem
Doprawić do smaku solą pieprzem przyprawą wymieszać i podgrzać