Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste, a jednocześnie bardzo smaczne danie na bazie makaronu, z dodatkiem łososia wędzonego na gorąco, świeżego szpinaku oraz śmietanki.

Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. 

Dodajemy łososia podzielonego na kawałki i podsmażamy przez chwilkę.

Następnie wlewamy śmietankę i dusimy przez około 2-3 minuty.

Szpinak oczyszczamy, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników.

Smażymy przez minutę.

Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.

Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.  


Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym
Dodajemy łososia podzielonego na kawałki i podsmażamy przez chwilkę.
Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym
Następnie wlewamy śmietankę i dusimy przez około 2-3 minuty.
Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym
Szpinak oczyszczamy, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników.
Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.

Tagi:

danie