Sposób przygotowania:
Penne z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie.
Dodajemy łososia podzielonego na kawałki i podsmażamy przez chwilkę.
Następnie wlewamy śmietankę i dusimy przez około 2-3 minuty.
Szpinak oczyszczamy, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników.
Smażymy przez minutę.
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie.
Dodajemy łososia podzielonego na kawałki i podsmażamy przez chwilkę.
Następnie wlewamy śmietankę i dusimy przez około 2-3 minuty.
Szpinak oczyszczamy, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników.
Smażymy przez minutę.
Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Doprawiamy do smaku świeżo zmielonym pieprzem.