Sposób przygotowania:
Penne z sosem mięsno-pomidorowym
Wstaw wodę na ogień i ugotuj makaron aldente. W tym czasie przygotuj sos.
Mięso zmiel razem z obraną cebulą, skrop je sosem sojowym i przesmaż na maśle,do chwili, aż nie będzie surowe.
Dodaj do mięsa posiekane pomidory razem z sokiem, dodaj bazylię, paprykę, kukurydzę,dopraw sola i pieprzem, chili -i duś jeszcze około 10 minut.
Zagęść sos mąką wymieszną w odrobinie wody, dopraw go ostatecznie do smaku solą i pieprzem.
Na porcje makaronu nałóżsos i obficie posyp startym oscypkiem .
Mięso zmiel razem z obraną cebulą, skrop je sosem sojowym i przesmaż na maśle,do chwili, aż nie będzie surowe.
Dodaj do mięsa posiekane pomidory razem z sokiem, dodaj bazylię, paprykę, kukurydzę,dopraw sola i pieprzem, chili -i duś jeszcze około 10 minut.
Zagęść sos mąką wymieszną w odrobinie wody, dopraw go ostatecznie do smaku solą i pieprzem.
Na porcje makaronu nałóżsos i obficie posyp startym oscypkiem .