Sposób przygotowania:
Penne z warzywami
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu makaron przelewamy wodą i odcedzamy .Oliwki czarne i groszek konserwowy odcedzamy z zalewy na sitku .Cebule białą kroimy w plasterki .Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki ,konserwową też . Na patelni rozgrzewamy masło dajemy pokrojoną cebule smażymy .Dodajemy pokrojoną czerwona paprykę .Następnie dodajemy 2-3 łyzki pomidorów z puszki mieszamy .Doprawiamy solą pieprzem świeżo mielonym ,papryką słodką ok 1 łyzeczki .Dodajemy wcześniej ugotowany makaron ,groszek i pokrojona paprykę konserwową .Mieszamy .doprawiamy przyprawa w płynie i dodajemy całe oliwki .Natke pietruszki myjemy suszymy i siekamy Na koniec danie posypujemy posiekana natką pietruszki