iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Penne z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki sobotni obiadek z warzywami

Penne z warzywami

Składniki:

Penne z warzywami

 

  • 2 szkl penne,
  • 4 łyżki Oliwki czarne,
  • 1/2 szt cebula,
  • 2 łyżki pomidory z puszki,
  • papryka słodka,
  • natka pietruszki,
  • 3 łyżki groszek konserwowy,
  • 3 kawałki papryka marynowana,
  • 1/2 szt papryka czerwona,
  • ok 1 łyzeczka masło,
  • Sól,
  • przyprawa w płynie

 

Sposób przygotowania:

Penne z warzywami
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu makaron przelewamy wodą i odcedzamy .Oliwki czarne i groszek konserwowy odcedzamy z zalewy na sitku .Cebule białą kroimy w plasterki .Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki ,konserwową też . Na patelni rozgrzewamy masło dajemy pokrojoną cebule smażymy .Dodajemy pokrojoną czerwona paprykę .Następnie dodajemy 2-3 łyzki pomidorów z puszki mieszamy .Doprawiamy solą pieprzem świeżo mielonym ,papryką słodką ok 1 łyzeczki .Dodajemy wcześniej ugotowany makaron ,groszek i pokrojona paprykę konserwową .Mieszamy .doprawiamy przyprawa w płynie i dodajemy całe oliwki .Natke pietruszki myjemy suszymy i siekamy Na koniec danie posypujemy posiekana natką pietruszki

Tagi:

przyprawy