Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Penne zapiekane z pieczarkami i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

smaczne danie na obiad z makaronu

Penne zapiekane z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Penne zapiekane z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Penne zapiekane z pieczarkami i serem
makaron wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy przez 13 minut na wolnym ogniu.


na patelnie wlewamy olej, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki - wszystko razem podsmażamy. Pod koniec duszenia dodajemy rozgnieciony czosnek i wszystko doprawiamy - smażymy jeszcze 5 minut.


Mąkę mieszamy ze śmietaną, a następnie wlewamy do przestudzonych grzybów i mieszamy. Ser ucieramy na grubych oczkach i dodajemy do reszty składników - mieszamy. na sam koniec dodajemy ugotowany makaron i po dokładnym wymieszaniu przekładamy do naczynia zaroodpornego. Zapiekamy całość przez 20-30 minut w temp 170*
Penne zapiekane z pieczarkami i serem
kolorowe penne dużo ładniej się prezentuje od zwykłego
Penne zapiekane z pieczarkami i serem
przed wlozeniem do piekarnika dokladnie mieszamy wszystkie skladniki
Penne zapiekane z pieczarkami i serem
penne po wyjęciu z piekarnika

Tagi:

makaron sery ser