Sposób przygotowania:
Penne zapiekane z pieczarkami i serem
makaron wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy przez 13 minut na wolnym ogniu.
na patelnie wlewamy olej, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki - wszystko razem podsmażamy. Pod koniec duszenia dodajemy rozgnieciony czosnek i wszystko doprawiamy - smażymy jeszcze 5 minut.
Mąkę mieszamy ze śmietaną, a następnie wlewamy do przestudzonych grzybów i mieszamy. Ser ucieramy na grubych oczkach i dodajemy do reszty składników - mieszamy. na sam koniec dodajemy ugotowany makaron i po dokładnym wymieszaniu przekładamy do naczynia zaroodpornego. Zapiekamy całość przez 20-30 minut w temp 170*
na patelnie wlewamy olej, a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki - wszystko razem podsmażamy. Pod koniec duszenia dodajemy rozgnieciony czosnek i wszystko doprawiamy - smażymy jeszcze 5 minut.
Mąkę mieszamy ze śmietaną, a następnie wlewamy do przestudzonych grzybów i mieszamy. Ser ucieramy na grubych oczkach i dodajemy do reszty składników - mieszamy. na sam koniec dodajemy ugotowany makaron i po dokładnym wymieszaniu przekładamy do naczynia zaroodpornego. Zapiekamy całość przez 20-30 minut w temp 170*
Smakowita