Sposób przygotowania:
Penne ze szpinakiem
Kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię, posypać przyprawą do kurczaka, usmażyć.
Do podsmażonego kurczaka dodać mrożony szpinak, przykryć, dusić na wolnym ogniu.
Gdy szpinak już jest dobry, dodać śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz i sól.
Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do kurczaka ze szpinakiem, poddusić razem wszystko.
Ugotować makaron penne w osolonej i wrzącej wodzie al-dente, odcedzić.
Do sosu dodać makaron, razem wymieszać. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Do podsmażonego kurczaka dodać mrożony szpinak, przykryć, dusić na wolnym ogniu.
Gdy szpinak już jest dobry, dodać śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz i sól.
Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do kurczaka ze szpinakiem, poddusić razem wszystko.
Ugotować makaron penne w osolonej i wrzącej wodzie al-dente, odcedzić.
Do sosu dodać makaron, razem wymieszać. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Nina W.