Sposób przygotowania:
Penne ze szpinakiem 3
1. Na patelni (wysokiej) roztopić masło i podsmażyć posiekany czosnek. 2. Dorzucić ROZMROŻONY szpinak (ja dałam 8kostek) i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć ok 3 minut z czosnkiem. 3. Dolać śmietankę 30% i gotować całość aż śmietanka się odrobinę zredukuje i zacznie bulgotać - uważać aby się nie przypaliła !!! 4. Do sosu śmietanowo- szpinakowego wrzucić makaron penne ugotowany al dente. Wszystko dokładnie wymieszać. 5. Dorzucić starty ser (dużą garść) i wymieszać, poczekać aż ser się rozpuści, odrobinę zagęszczając nam danie.Podawać gorące, posypując odrobiną sera.UWAGA !!! ja użyłam 8kostek mrożonego mielonego szpinaku, makaron-opakowanie 500g, śmietanka 330ml. STARCZYŁO DLA 5 DOROSŁYCH OSÓB - DO SYTA :)
gosiczek821