Sposób przygotowania:
Penne ze szpinakiem i pieczarkami
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na niej pokrojoną w kosteczkę cebulę. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aby pieczarki puściły sok, który następnie odparowujemy. Gdy sok znacznie się zredukuje wrzucamy na patelnię szpinak i dusimy do czasu, aż zwiotczeje. Doprawiamy czosnkiem granulowanym. Na koniec wlewamy na patelnię śmietankę i dodajemy pokrojony serek topiony. Chwile razem dusimy, aż serek się rozpuści. Na osobnej patelni podsmażamy kurczaka pokrojonego w kosteczkę i przyprawionego naturalną przyprawą uniwersalną. Gotowego kurczaka przekładamy do sosu szpinakowego razem z powstałym sosem i mieszamy. W dużym garnku gotujemy makaron penne wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron dorzucamy do sosu szpinakowego i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu, posypując każdą porcję startym parmezanem.