lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Penne ze szpinakiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ryby brak więc będzie szpinak. Pyszne potrawa też całkiem smaczna i zdrowa. Myślę, że zasmakuje każdemu.

Penne ze szpinakiem i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Penne ze szpinakiem i serem

Składniki:

  • szpinak mrożony 300 gram
  • ser gouda 200 gram
  • sos czosnkowy 200 g
  • jogurt naturalny 150 g
  • sól i pieprz do smaku
  • makaron penne 200 g

Dodatkowo :

Sposób przygotowania:

Penne ze szpinakiem i serem

ETAP 1:

Szpinak wkładamy na patelnię już rozmrożony. Doprawiamy go solą i pieprzem. Wlewamy jogurt i dusimy w nim szpinak. Kiedy już nam wyparuje jogurt, tak trochę tylko dodajemy pokrojony drobno ser gouda lub starty na tarce. Ser nam się rozpuszcza i dodajemy sos czosnkowy, dalej mieszamy aż zredukuje nam się do połowy. Gotujemy makaron i taki na pół twardy przekładamy do farszu szpinak-owego. Jeszcze jakieś 15 minut i podajemy gorące. Można dodać dodatkowo sprasowany czosnek, gdyby ktoś lubił ostrzejszy farsz.

Penne ze szpinakiem i serem
Szpinak wkładamy do patelni już rozmrożony . Doprawiamy go solą i pieprzem. Wlewamy jogurt i dusimy w nim szpinak.
Penne ze szpinakiem i serem
Kiedy już nam wyparuje jogurt , tak trochę tylko dodajemy pokrojony drobno ser gouda lub starty na tarce.
Penne ze szpinakiem i serem
Gotujemy makaron i taki na pół twardy przekładamy do farszu szpinak-owego. Jeszcze jakieś 15 minut i podajemy gorące .