WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Penne ze szpinakiem i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron penne ze świeżym szpinakiem duszonym z czosnkiem i śmietaną na maśle. Idealne danie obiadowe na letnie dni.

Penne ze szpinakiem i śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne ze szpinakiem i śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Penne ze szpinakiem i śmietaną

ETAP 1:

Liście szpinaku dokładnie umyć i odsączyć na durszlaku. Na patelni rozpuścić masło. Przecisnąć czosnek i przesmażyć. Włożyć liście szpinaku i smażyć aż stracą objętość. Mieszać od czasu do czasu. Doprawić solą i pieprzem. Podlać śmietaną i smażyć aż się zredukuje.

W międzyczasie ugotować makaron al' dente, odcedzić i dodać do szpinaku na patelni. Wymieszać dokładnie. Przełożyć na talerz.

W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.

Penne ze szpinakiem i śmietaną
Ugotowany i odcedzony makaron dodany do szpinaku
Penne ze szpinakiem i śmietaną
Śmietana dolana do podsmażonego szpinaku z czosnkiem
Penne ze szpinakiem i śmietaną
Liście szpinaku po straceniu objętości podczas smażenia
Penne ze szpinakiem i śmietaną
Świeży szpinak dodany na patelnie z masłem i czosnkiem